Τέχνη και αυθεντικότητα: Ανακαλύψτε τα όλα στο Aris Art Hotel στην Παλαιόχωρα Χανίων.

Το Aris είναι ένα art hotel στην Παλαιόχωρα Χανίων. Παρά το ότι ένα art hotel είναι πιο εύκολα να βρεθεί σε μια μεγάλη πόλη, εμείς, η οικογένεια του Aris Hotel, έχουμε μακρά παράδοση στην τέχνη.

art_hotel_02Αγαπάμε την τέχνη. Και μας αρέσει να παρέχουμε εξαιρετική φιλοξενία – και μεγάλη φροντίδα – σε όσους επισκέπτονται τα Χανιά και την Παλαιόχωρα. Έτσι, η λογική ενός art hotel είναι δεύτερη φύση για εμάς.

Ένα art hotel στην Παλαιόχωρα Χανίων: Η διακόσμηση των δωματίων

Στην πολύ πρόσφατη ανακαίνιση του ξενοδοχείου μας (χειμώνας 2015), κάθε δωμάτιο του Aris Hotel διακοσμήθηκε με μοναδικά αντικείμενα τέχνης. Με αυτό τον τρόπο, κάθε δωμάτιο έχει την δική του αισθητική και «προσωπικότητα».

Το κύριο αντικείμενο τέχνης σε κάθε δωμάτιο του ξενοδοχείου είναι το κεφαλάρι του κρεβατιού. Φτιαγμένα στο χέρι από τον καλλιτέχνη της οικογένειάς μας, τον Κωνσταντίνο Λιατάκη (δείτε περισσότερα για τον Κωνσταντίνο παρακάτω), τα κεφαλάρια είναι αντικείμενα τέχνης που συνδυάζουν τα τοπικά φυσικά υλικά με την παραδοσιακή Κρητική δεξιοτεχνία.

Η πρωτότυπη καλλιτεχνική διακόσμηση των δωματίων, όμως, δεν τελειώνει εδώ: Τα πολύχρωμα, ζωντανά χρώματα στους τοίχους, η μοναδική διακόσμηση του μπάνιου, και πολλές μικρές – αλλά σημαντικές – λεπτομέρειες, όλα μαζί κάνουν τα δωμάτια του Aris Hotel μια απόλαυση για τις αισθήσεις.

Ένα art hotel στην Παλαιόχωρα Χανίων – Ένα ξενοδοχείο που επίσης λειτουργεί ως υπαίθρια γκαλερί τέχνης

art_hotel_03Μέλος της οικογένειάς μας, ο Κωνσταντίνος Λιατάκης είναι ο καλλιτέχνης πίσω από την εντυπωσιακή υπαίθρια γκαλερί τέχνης στο Aris Hotel. Ο Κωνσταντίνος δουλεύει με φυσικά στοιχεία όπως το ξύλο και η πέτρα και δημιουργεί μοναδικά έργα τέχνης, τα οποία γοητεύουν και εξάπτουν τη φαντασία κάθε επισκέπτη του ξενοδοχείου μας.

Ο πυρήνας του καλλιτεχνικού στυλ του Κωνσταντίνου είναι η μεταμόρφωση των γήινων στοιχείων σε εκφραστικά έργα τέχνης. Για να επιτευχθεί αυτό, χρησιμοποιεί μια σειρά τεχνικών, από τη γλυπτική μέχρι το ψηφιδωτό.

Ίσως ο πιο γνωστός καλλιτέχνης της Παλαιόχωρας, ο Κωνσταντίνος δημιουργεί συνεχώς νέα αντικείμενα τέχνης, και η υπαίθρια γκαλερί τέχνης του ξενοδοχείου είναι δυναμική και διαρκώς μεταβαλλόμενη, καθώς τα παλαιότερα αντικείμενα τέχνης πωλούνται και νέα παίρνουν τη θέση τους.

Για εμάς στο Aris Hotel, η τέχνη και η φύση αποτελούν έναν πολύ ισχυρό συνδυασμό που αποκαλύπτει την πραγματική ουσία της Παλαιόχωρας Χανίων. Πιστεύουμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να φτάσει κάποιος στην καρδιά και την ψυχή της Κρήτης, είναι μέσω της τέχνης.

Αν στο επόμενο ταξίδι σας στην Κρήτη θέλετε να μείνετε σε ένα ξενοδοχείο που είναι τόσο μοναδικό όσο και η ίδια η Παλαιόχωρα, αν θέλετε να έρθετε σε επαφή και να γνωρίσετε την αυθεντική κρητική τέχνης στα καλύτερά της, τότε το Aris Art Hotel στην Παλαιόχωρα Χανίων είναι το καλύτερο μέρος για να μείνετε.

ΕΛ