About us

Panoramic view of Palaiochora
Το Aris Hotel είναι ένα μοναδικό ξενοδοχείο boutique στην Παλαιόχωρα των Χανίων, στο νοτιοδυτικό τμήμα των Χανίων, λειτουργώντας όλο τον χρόνο.Το ξενοδοχείο ξεχωρίζει διότι ειδικεύεται στην έμπειρη φιλοξενία με προσοχή στην λεπτομέρεια, καθώς επίσης προωθεί τις τέχνες στις εγκαταστάσεις του. Το σημείο όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο, δίπλα στο ενετικό κάστρο της Φορτέτζας, στο άκρο της παλιάς πόλης της Παλαιόχωρας, προσφέρει οτ πλεονέκτημα να απέχει μόλις 5 λεπτά με τα πόδια από το κέντρο αλλά και σε ιδανική απόσταση μακριά από την καλοκαιρινή βραδινή όχληση.

Το Aris Hotel υπήρξε πάντα μία οικογενειακή επιχείρηση, που λειτουργεί πάνω από 30 χρόνια. Ιδρύθηκε το 1988 από τα αδέλφια Ελευθέριο, Ευτύχιο και Κωνσταντίνο Λιατάκη, ενώ σήμερα ο Άρης, η Ελένη και η Εμμανουέλα, η δεύτερη γενιά, συνεχίζουν την παράδοση της φιλοξενίας και καθοδηγούν το ξενοδοχείο σε μία νέα εποχή, με αναβαθμίσεις, εξυγχρονίσεις και ανακαινίσεις που τους κέρδισαν ένα έξτρ αστέρι και τον πιστοποιημένο τίτλο «boutique».

Το προφίλ που χαρακτηρίζει το ξενοδοχείο είναι αυτό του Art hotel. Γύρω από τις εγκαταστάσεις, οι εσωτερικοί και οι εξωτερικοί χώροι φιλοξενούν έργ τέχνης, κυρίως από τον καλλιτέχνη Κνωνσταντίνο Λιατάκη , αλλά και από άλλους ντόπιους καλλιτέχνες. Κάθε γωνία, δωμάτιο, κοινόχρηστος χώρος και γύρω από τους καταπράσινους κήπους μας, κανείς θα ανακαλύψει έργα τέχνης που δημιουργούν μία αλληλένδετη ανοιχτή έκθεση, η οποία μεταβάλλεται και επαναπροσδιορίζεται σε μία αέναη ροή. Ο Κωνσταντίνος Λιατάκης είναι ένας πολυσχιδής καλλιτέχνης που δημιουργεί στο εργαστήριό του εντός του ξενοδοχείου και του οποίου η έκθεση της τέχνη του παρέχει παιχνιδιάρικες, ενδιαφέρουσες και ξεχωριστές πινελιές στο design.

Αρχιτεκτονικά, το στυλ του ξενοδοχείου κυρίως εντάσσεται στο νησιώτικο με λευκούς εξωτερικούς τοίχους, ζωηρές πινελιές χρωμάτων, κοινόχρηστους χώρους λουσμένους από φυσικό φως και έναν αναπάντεχα κατάφυτο κήπο. Η εκλεπτυσμένη και εκλεκτική διακόσμηση αποπνέουν θετική ενέργεια και ψυχή παρέχοντας ένα ιδανικό ορμητήριο για ηρεμία και ανανέωση.

Σύμφωνα με τις τάσεις και τις ανησυχίες των καιρών μας, υιοθετήσαμε μία φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση που στοχεύει στην εξοικονόμηση της ενέργειας και την ελαχιστοποίηση του αποτυπώματός μας μέσω ανακύκλωσης και πολιτικών ενεργειακής απόδοσης. Εγκαθιστώντας ηλιακούς θερμοσίφωνες, ηλιακών συσσωρευτών, αντλία θερμότητας, λαμπτήρες led lights, κλιματισμό τεχνολογίας inverter air και μπαταρίες εξοικονόμησης νερού, λάβαμε πιτοποιητικά ποιότητας ISO.

Η αγάπη μας για την φύση είναι ανεξάντλητη. Έχουμε υιοθετήσει μία ολιστική προσέγγιση που μετουσιώνεται σε παροχή των πιο εκλεκτών και φρέσκων αγαθών της φύσης στην πρωινή μας διατροφή. Καθημερινά προσφέρουμε πιστοποιημένο «Ελληνικό πρωινό» με φρέσκα φρούτα και λαανικά από ντόπιους παραγωγούς. Παράλληλα δίνουμε σημαντικές πληροφορίες σε φυσιολάτρες για τα φυσικά προσόντα της περιοχής. Η Παλαιόχωρα είναι ένας ιδανικός προορισμός, όλον τον χρόνο, για εναλλακτικές δραστηριότητες όπως το περπάτημα και την πεζοπορία. Από παραλίες, φαράγγια, απομακρυσμένα νησιά καθώς και παραλιακά μονοπάτια και χωριά, το νότιο τμήμα των Χανίων είναι ένα παρθένο, απομονωμένο οικοσύστημα που προκαλεί συναισθήματα και προσφέρει αναμνήσεις ζωής!